Met GardenGrass willen we graag vooroplopen in de markt. Daarom besteden we continu aandacht aan de laatste innovaties voor kunstgras en toebehoren. Wij zijn blij en trots te melden dat wij distributeur Changemaker zijn van LimeGreen® ONE-DNA™ kunstgras. Daarmee maken we deze verantwoorde, nieuwe innovatie beschikbaar voor onze klanten.

Wordt ook changemaker en ga aan de slag met deze unieke producten!

LimeGreen waarom ONE-DNA

Waarom ONE-DNA kunstgras?

Met de Green Deal van de Europese Unie moeten Europa en de wereld in beweging komen. Europa wil het eerste klimaat neutrale continent worden en dat vraagt om snelle, grote stappen. Voor producerende industrieën betekent dit:

  • Grondstof gebruik minimaliseren
  • CO2 uitstoot reduceren
  • Én toewerken naar circulair gebruik

Ook voor de kunstgrasmarkt liggen hier grote uitdagingen. En daarom bewegen wij mee!

Met LimeGreen® is circulair kunstgras nu werkelijkheid.

LimeGreen® ONE-DNA™ kunstgras is circulair kunstgras. Dit kunstgras is samengesteld uit slechts 1 grondstof en kan daardoor in zijn geheel gerecycled worden. LimeGreen® kunstgras wordt na gebruik verwerkt tot nieuwe PE-producten en kan worden ingezet als grondstof voor nieuw kunstgras.

ONE-DNA kunstgras

1 zuivere grondstof

LimeGreen® kunstgras bestaat slechts uit één zuivere grondstof. Het resultaat is een zeer lage CO2-voetafdruk tijdens de (her)productie, plus een volledig hergebruik van kostbare materialen wanneer het kunstgras ‘end of life’ is. Met deze oplossing zetten we  enorme stappen met het oog op de Europese Green Deal doelstellingen.

Recycling, dat kan toch met elk kunstgras?

Veel kunstgrasproducenten beloven recyclebaarheid van hun product. Wat maakt LimeGreen® kunstgras dan anders? Veel! Omdat andere kunstgrassen bestaan uit meer dan één grondstof, is er geen sprake van recycling maar van downcycling. Het product wordt wel verwerkt voor nieuwe toepassingen, maar het eindproduct (ook wel Recycled Turf Agglomerate ‘RTA’ genoemd) is een mix van grondstoffen en heeft niet langer de zuiverheid van de oorspronkelijke grondstof.

Deze grondstoffen zijn van aanzienlijk lagere kwaliteit en zijn daardoor minder breed inzetbaar voor het vervaardigen van nieuwe producten. Er is dus verlies van grondstofwaarde tijdens het recyclingproces.

Met ons circulaire LimeGreen® kunstgras bereiken we een nieuw level in recycling! Hoogwaardige recycling met behoud van waarde en met de zuiverheid van de oorspronkelijke grondstof.

LimeGreen circulair kunstgras

Uiteraard 100% veilig

Dat kunstgras 100% veilig is, is voor ons minstens zo belangrijk als de kwaliteit en natuurgetrouwheid van het gras. Daarom zijn alle LimeGreen® grassen zorgvuldig getest door SGS. Uit al deze tests blijkt dat LimeGreen® kunstgras volledig veilig is.

Daarnaast is het gras extreem waterdoorlatend, waardoor regenwater blijft waar het valt. Goed voor het milieu en goed voor de planten in jouw tuin!

Lokaal inzamelen

Met gespecialiseerde recyclebedrijven is LimeGreen® recentelijk een proeftraject ingegaan, gericht op het lokaal inzamelen van kunstgrasrestanten en end-of-life kunstgras. Na deze proef moet duidelijk zijn dat de verwerking van kunstgras daadwerkelijk kan meelopen in het bestaande proces van upcyclen van andere kunststofproducten. Voor toekomstige her-productie zou dit grondstoffen opleveren met slechts één materiaal-dna. Het einddoel van LimeGreen® en van ons als Changemaker, is om met al onze partners tussenschakels aan te haken voor een uiteindelijk volledig circulaire ketenaanpak!’

ONE-DNA™ producten

In ons assortiment voeren wij 4 soorten ONE-DNA™ kunstgras. Deze zijn allemaal zorgvuldig samengesteld om een zo natuurgetrouw gazon na te bootsen. En dat op de meest verantwoorde manier!

LimeGreen ONE-DNA circulair kunstgras

ONAFHANKELIJK GETEST

Als onafhankelijk test- en certificeringsinstituut heeft SGS Intron de samenstelling en eigenschappen van LimeGreen®’s ONE-DNA™ gras onderzocht in haar laboratorium. Jasper Eppingbroek van LimeGreen®: “De onafhankelijke conclusie van SGS Intron is dat ons landschapskunstgras volledig – dus zowel de vezel als de backing – kan worden hergebruikt in nieuwe, hoogwaardige toepassingen. Zo voorziet ons duurzame product geheel in waardebehoud. Bovendien kwalificeert SGS Intron het LimeGreen® kunstgras als circulair.

Menu